Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 500g Piyale İnce Uzun Makarna
- Tuz
Beşamel sos için;
- 500 ml Süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
İçi için;
- 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için;
1 su bardağı Kaşar Peyniri rendesi
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı
- İlk olarak makarnamızı tuz eklediğimiz bol su ile haşlayalım.
- Makarnalar haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
- Daha sonra unu ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Kavrulan una yavaş yavaş süt ilave edelim, hiç topak kalmayana kadar çırpıcı ile çırpalım.
- Beşamel sos koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan almadan önce tuz ve karabiber ilave edelim.
- Haşlanan makarnaları süzdükten sonra derince bir kaba alalım.
- Üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesini dökerek güzelce karıştıralım.
- Son olarak fırın kabımıza makarnaları dökerek üzerini düzeltelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim.
- 200 ͒C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen makarnamızın ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder