2 Aralık 2020 Çarşamba

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500g Piyale İnce Uzun Makarna
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 500 ml Süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

İçi için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için;

1 su bardağı Kaşar Peyniri rendesi

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak makarnamızı tuz eklediğimiz bol su ile haşlayalım.
  2. Makarnalar haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
  3. Daha sonra unu ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  4. Kavrulan una yavaş yavaş süt ilave edelim, hiç topak kalmayana kadar çırpıcı ile çırpalım.
  5. Beşamel sos koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Ocaktan almadan önce tuz ve karabiber ilave edelim.
  7. Haşlanan makarnaları süzdükten sonra derince bir kaba alalım.
  8. Üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesini dökerek güzelce karıştıralım.
  9. Son olarak fırın kabımıza makarnaları dökerek üzerini düzeltelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim.
  10. 200 ͒C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Pişen makarnamızın ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder