2 Aralık 2020 Çarşamba

Tavuklu Mantar Sote Tarifi

 

Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı (600g)
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük baş soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı (kapya) biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tane küp şeker
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı sıcak su

Tavuklu Mantar Sote  Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayalım, üzerine ılık su ile kekik ilave edip haşlayalım.
  2. Suyunu çekince göz kararı biraz yağ ilave edelim ve karıştıralım.
  3. Sonra sırasıyla ince ince doğradığımız soğanı, biberleri, salçayı katıp tavukları ezmeden biraz çevirelim.
  4. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi, küp şekerini, mantarımızı ve baharatları ve bir su bardağı sıcak su ilave edip tenceremizin kapağını kapatalım, sebzeler yumuşayana dek pişirelim.
  5. Yemeğinizin daha sulu olmasını isterseniz biraz daha su ilave edebilirsiniz.
  6. Pişen yemeğimiz servise hazır. Sağlıcakla kalın.😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder