Beşamel Soslu Kıymalı Krep Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un (kek harcından biraz daha akışkan olması gerekiyor ona göre un eklemesi yapılabilir.)
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 küçük soğan minik doğranmış
- 1 yeşil
- 1 kırmızı biber biber minik doğranmış
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 er yemek kaşığı salça (domates ve biber)
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 1 çay bardağı su
Beşamel sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- Çay kaşığı ucuyla tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Tarifi Yapılışı
- İçi için; kıymayı tavaya alıp rengi dönene kadar pişirin.
- Pişen kıymaya salçaları ekleyin baharatları da ekleyip karıştırın.
- Suyu ekleyip kapağını kapatın ocağın altını kısın ve 10 dk pişmeye bırakın.
- Suyunu hafif çektiğinde ocaktan alın.
- Krep için; yumurta ve sütü çırpın, unu da ekleyip harcı hazır hale getirin.
- Ne çok cıvık olsun nede çok katı orta bir akışkanlığı olmalı.
- Krep tavasına biraz sıvı yağ koyun 1 küçük kepçe harçtan koyup kaşıkla daire şeklinde tavaya yayın (krep ince olmalı) arkalı önlü pişirin. ⬇⬇.
- Pişen kreplere tam ortaya gelmeyecek şekilde kıymalı harçtan koyup kenarlardan kapatın (sigara böreği gibi)
- Rulo şeklinde sarın. Borcama dizin. Krep bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- Beşamel sos için; tereyağını tavada eritin unu ekleyip hafif kavurun sütü ekleyin hafif fokurdamaya başladığında ocaktan alın. Kreplerin üzerine yayın.
- En üzerine de bol kaşar peynir rendesi serpin, 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder