9 Aralık 2020 Çarşamba

İrmik Tatlısı Tarifi

 

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi:

  • Yarım bardak yoğurt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım bardak irmik
  • 1 avuç fındık kırığı
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon

Dışı için:

  • 1 bardak irmik

İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetini koyup kaynatıyoruz.
  2. Daha sonra soğuması için kaldırıyoruz.
  3. Tüm malzemeleri karıştırıyoruz unla kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  4. Elimizle yuvarlayarak şekil verip irmiğe buluyoruz.
  5. Tepsiye dizdikten sonra 200 derecede içini çekene kadar ve hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından sıcak çıkan tatlımızın üzerine soğumuş olan şerbeti ilave ediyoruz.
  7. 1 saat dinlendirdikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder