İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi:
- Yarım bardak yoğurt
- Yarım bardak sıvı yağ
- Yarım bardak irmik
- 1 avuç fındık kırığı
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- Kabartma tozu
- Vanilya
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Dışı için:
- 1 bardak irmik
İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetini koyup kaynatıyoruz.
- Daha sonra soğuması için kaldırıyoruz.
- Tüm malzemeleri karıştırıyoruz unla kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Elimizle yuvarlayarak şekil verip irmiğe buluyoruz.
- Tepsiye dizdikten sonra 200 derecede içini çekene kadar ve hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından sıcak çıkan tatlımızın üzerine soğumuş olan şerbeti ilave ediyoruz.
- 1 saat dinlendirdikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder