7 Aralık 2020 Pazartesi

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 500 gram mantar
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet kapya biber
  • 1 tatlı tuz
  • 1 çay pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Beşamel sos;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir çimdik muskat rendesi
  • 1 cimdik karabiber

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları 🐔küp küp doğrayıp teflon tavada ara ara karıştırarak soteleyim.
  2. Tavuklar suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağ koyup kavurup pişirelim.
  3. Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ koyun, kabuklarını soyulan mantarı 🍄ve küçük küçük doğranan kapya biberleri🌶 ekleyin ve harlı ateşte karıştırarak kavurun.
  4. Suyunu çekene ve rengi biraz kızarana kadar pişirin.
  5. Patatesleri 🥔küp küp doğrayın ve az sıvı yağ da kavurarak kızartın.
  6. Bütün pişen malzemeleri derin bir kasede birleştirerek, baharatlarınıza ekleyip karıştırın.
  7. Beşamel soruda ekleyip karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltın.
  8. 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  9. Beşamel sos;.
  10. Tencereye sıvı yağı ve unu koyup karıştırarak rengi sararana kadar kavurun.
  11. Sonra sütü ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
  12. Sosumuz boza kıvamında olacaktır.
  13. Sonra tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip pişen malzemelerin üzerine koyup karıştırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder