Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğsü
- 500 gram mantar
- 4 adet orta boy patates
- 3 adet kapya biber
- 1 tatlı tuz
- 1 çay pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Beşamel sos;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir çimdik muskat rendesi
- 1 cimdik karabiber
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavukları 🐔küp küp doğrayıp teflon tavada ara ara karıştırarak soteleyim.
- Tavuklar suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağ koyup kavurup pişirelim.
- Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ koyun, kabuklarını soyulan mantarı 🍄ve küçük küçük doğranan kapya biberleri🌶 ekleyin ve harlı ateşte karıştırarak kavurun.
- Suyunu çekene ve rengi biraz kızarana kadar pişirin.
- Patatesleri 🥔küp küp doğrayın ve az sıvı yağ da kavurarak kızartın.
- Bütün pişen malzemeleri derin bir kasede birleştirerek, baharatlarınıza ekleyip karıştırın.
- Beşamel soruda ekleyip karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltın.
- 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Beşamel sos;.
- Tencereye sıvı yağı ve unu koyup karıştırarak rengi sararana kadar kavurun.
- Sonra sütü ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
- Sosumuz boza kıvamında olacaktır.
- Sonra tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip pişen malzemelerin üzerine koyup karıştırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder