Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 250 gram oda ısısında margarin yada tereyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemeleri
- 3-4 orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle rendelenmiş elmaları tarçın ve şekeri tavaya alıp suyunu salıp geçene kadar orta ateşte pişirelim. Daha sonra soğuması için kenara alalım.
- Hamuru için bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamuru 5 bezeye ayıralım.
- Yaptığımız bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp bıçak yardımıyla 8 parçaya keselim.
- Hazırladığımız iç malzemeyi bir tatlı kaşığı kadar koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrar edelim.
- Daha önceden ısıtılmış 175 decelik fırında 20-25dk altı kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıldıktan sonra ılıyınca üzerine pudra şekeri dökelim.Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder