7 Aralık 2020 Pazartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda ısısında margarin yada tereyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemeleri

  • 3-4 orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle rendelenmiş elmaları tarçın ve şekeri tavaya alıp suyunu salıp geçene kadar orta ateşte pişirelim. Daha sonra soğuması için kenara alalım.
  2. Hamuru için bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Daha sonra hamuru 5 bezeye ayıralım.
  4. Yaptığımız bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp bıçak yardımıyla 8 parçaya keselim.
  5. Hazırladığımız iç malzemeyi bir tatlı kaşığı kadar koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrar edelim.
  6. Daha önceden ısıtılmış 175 decelik fırında 20-25dk altı kızarıncaya kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkarıldıktan sonra ılıyınca üzerine pudra şekeri dökelim.Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder