Bezelye Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kavanoz bezelye garnitürü
- 1/2 (yarım) litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) muskat cevizi
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
Bezelye Graten Tarifi Yapılışı
- Yağ ve tereyağını ocağa alın.
- Yağ ısındıktan sonra unu ekleyin ve kavurun.
- Kavrulmuş una sütü ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Ardından muskat cevizini karışıma rendeleyin, karabiber ve tuzu ilave edin.
- Bezelye garnitürünü beşamel sosa ekleyin ve homojenize olana kadar karıştırın.
- Sonrasında fırın kabına alın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve 200°c fırında 30-40 dk pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder