3 Aralık 2020 Perşembe

Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tarifi

 

Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt
  • Yarım paket instant maya
  • 4 kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz (salça tuzluysa tuz miktarını ayarlayın)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 buçuk su bardağı un(miktar az ya da çok olabilir. ele yapışmayan olsun)

İç harcı için;

  • 1 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 kase çökelek peynir
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı zaten yoksa kekik kullanın.
  • Tuz kullanmadım. .Salçalar tuzlu. Ayarlayın siz.

Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
  2. Unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Üstünü örtü ile kapatıp 1 saat bekletin.
  4. Bu sırada iç harcı için bütün malzemeleri bir kaba alıp kaşıkla karıştıralım.
  5. Hamuru 9 eşit parçaya alıp tepsiye koyalım. 10 dakika bekletelim.
  6. Elimizle yuvarlak yapıp harcımızı yayalım .
  7. 190 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder