Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt
- Yarım paket instant maya
- 4 kesme şeker
- 1 çay kaşığı tuz (salça tuzluysa tuz miktarını ayarlayın)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 buçuk su bardağı un(miktar az ya da çok olabilir. ele yapışmayan olsun)
İç harcı için;
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 kase çökelek peynir
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı zaten yoksa kekik kullanın.
- Tuz kullanmadım. .Salçalar tuzlu. Ayarlayın siz.
Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tarifi Yapılışı
- Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
- Unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Üstünü örtü ile kapatıp 1 saat bekletin.
- Bu sırada iç harcı için bütün malzemeleri bir kaba alıp kaşıkla karıştıralım.
- Hamuru 9 eşit parçaya alıp tepsiye koyalım. 10 dakika bekletelim.
- Elimizle yuvarlak yapıp harcımızı yayalım .
- 190 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder