3 Aralık 2020 Perşembe

Elmalı Ve Muhallebili Turta Tarifi

 

Elmalı Ve Muhallebili Turta Tarifi İçin Malzemeler

Turtası için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağına yakın yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elmalı bölümü için;

  • 1 elma
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilin

Muhallebili bölümü için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı labne

Elmalı Ve Muhallebili Turta Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için malzemelerin hepsini karıştırın.
  2. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. O sırada rendelediğiniz elmayı, şeker ve tarçını tavaya koyup pişirin.Soğumasını bekleyin.
  5. Diğer tavaya da un, nişasta, şeker ve sütü alıp karıştın.
  6. Kaynayıca ocağın altını kapatın ve labneyi ekleyin.
  7. Muffin kaplarını yağlayıp hamuru güzelce yerleştirin.
  8. Yarısına muhallebili karışımı yarısına da elmalı harcı koyun.
  9. 180 derecede 35 dk pişirin.
  10. Muhallebi olanları muz ile elmalı olanları pudra şekeri ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder