Elmalı Ve Muhallebili Turta Tarifi İçin Malzemeler
Turtası için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağına yakın yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Elmalı bölümü için;
- 1 elma
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilin
Muhallebili bölümü için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı labne
Elmalı Ve Muhallebili Turta Tarifi Yapılışı
- Hamuru için malzemelerin hepsini karıştırın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- O sırada rendelediğiniz elmayı, şeker ve tarçını tavaya koyup pişirin.Soğumasını bekleyin.
- Diğer tavaya da un, nişasta, şeker ve sütü alıp karıştın.
- Kaynayıca ocağın altını kapatın ve labneyi ekleyin.
- Muffin kaplarını yağlayıp hamuru güzelce yerleştirin.
- Yarısına muhallebili karışımı yarısına da elmalı harcı koyun.
- 180 derecede 35 dk pişirin.
- Muhallebi olanları muz ile elmalı olanları pudra şekeri ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder