Börek Tadında Ispanaklı Cannelloni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kutu cannelloni (makarna çeşidi)
Ispanaklı harcı için:
- 1 kilo ıspanak
- 1 kutu labne + nane, karabiber, maydanoz, tuz (kräuterfrischkäse)
Sosu için:
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 kutu krema
- Tuz, karabiber, muskat
Ayrıca:
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Börek Tadında Ispanaklı Cannelloni Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları iyice yıkıyoruz ve küçük küçük doğrayıp bir tencereye alıyoruz.
- Yağ eklemeden orta ateşte biraz kavuruyoruz.
- Suyunu hafiften salmaya başlayınca labne ve baharatları ilave ediyoruz.
- Karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Cannelloni makarnalarını (haşlamadan!) bu harç ile kaşıkla dolduruyoruz ve bir fırın tepsisine diziyoruz.
- En son sosu için küçük küçük doğradığımız soğanı az zeytinyağında kavuruyoruz.
- Domatesi küp küp doğrayıp ilave ediyoruz.
- Salçayı da ekleyip az kavurduktan sonra kremayı döküyoruz.
- Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp bir avuç dolusu kaşar peyniri koyup iyice karıştırıyoruz.
- Bu sosu doldurduğumuz cannellonilerin üzerine döküyoruz.
- En son yine kalan kaşar peyniriyle üzerini tamamen kaplayıp fesleğen serpiştiriyoruz (isteğe bağlı) ve önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
- Üzeri güzelce kızardığında fırından çıkarabiliriz.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder