9 Aralık 2020 Çarşamba

Börek Tadında Ispanaklı Cannelloni Tarifi

 

Börek Tadında Ispanaklı Cannelloni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu cannelloni (makarna çeşidi)

Ispanaklı harcı için:

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 kutu labne + nane, karabiber, maydanoz, tuz (kräuterfrischkäse)

Sosu için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kutu krema
  • Tuz, karabiber, muskat

Ayrıca:

  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Börek Tadında Ispanaklı Cannelloni Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ıspanakları iyice yıkıyoruz ve küçük küçük doğrayıp bir tencereye alıyoruz.
  2. Yağ eklemeden orta ateşte biraz kavuruyoruz.
  3. Suyunu hafiften salmaya başlayınca labne ve baharatları ilave ediyoruz.
  4. Karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
  5. Cannelloni makarnalarını (haşlamadan!) bu harç ile kaşıkla dolduruyoruz ve bir fırın tepsisine diziyoruz.
  6. En son sosu için küçük küçük doğradığımız soğanı az zeytinyağında kavuruyoruz.
  7. Domatesi küp küp doğrayıp ilave ediyoruz.
  8. Salçayı da ekleyip az kavurduktan sonra kremayı döküyoruz.
  9. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp bir avuç dolusu kaşar peyniri koyup iyice karıştırıyoruz.
  10. Bu sosu doldurduğumuz cannellonilerin üzerine döküyoruz.
  11. En son yine kalan kaşar peyniriyle üzerini tamamen kaplayıp fesleğen serpiştiriyoruz (isteğe bağlı) ve önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
  12. Üzeri güzelce kızardığında fırından çıkarabiliriz.

Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder