Brigadeiro Tarifi İçin Malzemeler
Tatlı için:
- 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı bitter kakao
Yoğunlaştırılmış süt için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı tam yağlı süt
Brigadeiro Nasıl Yapılır?
- Yoğunlaştırılmış süt için; 5 su bardağı sütü tencereye alın ve kaynatın.
- Kaynamaya başladığı anda ocağın en küçük gözüne ve en düşük ısısına alın.
- Süt 1 buçuk saat boyunca tıkırdayarak pişmeli ve bir daha kaynamamalı.
- Ayrıca süt miktarı da 1/4 oranında azalmalı. Süt pişerken üzerinde oluşan kaymakları mutlaka alın.
- Azalan sütü ocaktan alın ve kaymak kalmaması için süzün.
- İçerisine toz şekeri ekleyin ve tekrar kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayan sütün altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bu sütü, buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
- Tatlı için; Yoğunlaştırılmış süt, tereyağı ve kakaoyu yapışmaz bir tavaya alın.
- Karışımı 10-15 dakika boyunca hiç durmadan karıştırın.
- Spatulayla karıştırdığınızda tavadaki malzemelerin ortasından geçirin. Eğer malzeme hemen birleşmeyip ayrı kalıyorsa, pişmiş demektir.
- Ocağın altını kapattıktan sonra soğuması için 20 dakika bekletin.
- Isısı normale döndüğünde elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın yuvarlayın.
- Çikolata topları hindistan cevizine veya çikolata parçalarına bulayarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder