8 Aralık 2020 Salı

Brigadeiro Tarifi

 

Brigadeiro Tarifi İçin Malzemeler

Tatlı için:

  • 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bitter kakao

Yoğunlaştırılmış süt için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı tam yağlı süt

Brigadeiro Nasıl Yapılır?

  • Yoğunlaştırılmış süt için; 5 su bardağı sütü tencereye alın ve kaynatın.
  • Kaynamaya başladığı anda ocağın en küçük gözüne ve en düşük ısısına alın.
  • Süt 1 buçuk saat boyunca tıkırdayarak pişmeli ve bir daha kaynamamalı.
  • Ayrıca süt miktarı da 1/4 oranında azalmalı. Süt pişerken üzerinde oluşan kaymakları mutlaka alın.
  • Azalan sütü ocaktan alın ve kaymak kalmaması için süzün.
  • İçerisine toz şekeri ekleyin ve tekrar kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynayan sütün altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bu sütü, buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Tatlı için; Yoğunlaştırılmış süt, tereyağı ve kakaoyu yapışmaz bir tavaya alın.
  • Karışımı 10-15 dakika boyunca hiç durmadan karıştırın.
  • Spatulayla karıştırdığınızda tavadaki malzemelerin ortasından geçirin. Eğer malzeme hemen birleşmeyip ayrı kalıyorsa, pişmiş demektir.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra soğuması için 20 dakika bekletin.
  • Isısı normale döndüğünde elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın yuvarlayın.
  • Çikolata topları hindistan cevizine veya çikolata parçalarına bulayarak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder