Süt Kreması Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram süt kaymağı
Süt Kreması Nasıl Yapılır?
- Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın.
- Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin.
- İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin.
- Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
- Her süt kaynatışınızda bu kaymakları aynı kapta toplayın.
- Biriktirdiğiniz kaymakları bir kabın içine alın.
- Çırpıcı yardımıyla orta derecede çırpın.
- Krema hafif akışkan ve pürüzsüz bir kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın.
- Elde ettiğiniz süt kremasını ağzı kapalı bir kaba koyun ve buzdolabında muhafaza edin.
- Süt kremasını magnolia ve farklı tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Süt Kreması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Süt kaymağını, her süt kaynatışınızda elde edebilirsiniz.
- Bu kaymakları yeterli miktara gelene kadar biriktirin.
- Süt kremasını çok fazla çırparsanız, tereyağı olur.
- Süt kremasını 2-3 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder