Bu Tarif İle Mantı Yapmayan Kalmayacak Pratik Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 500 gram süzme yoğurt
- Sarımsak
- Tereyağ
Bu Tarif İle Mantı Yapmayan Kalmayacak Pratik Mantı Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için yumurta su ve tuzu karıştırıyoruz.
- Ardından unumuzu ekliyoruz. Hamurumuz katı olacaktır. Yarım saat dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken biz iç harcımızı hazırlayalım.
- Öncelikle soğanımızı rendeliyoruz.
- Ardından kıymanın içine soğan maydanoz tuz karabiber ekleyip yoğuruyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz. Daha sonra 15 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurlarımızı tek tek açıyoruz.
- Daha sonra hamur aparatımızın üstüne bir tanesini koyuyoruz.
- Üstüne kıymalarımızı ekliyoruz.
- Ardından üzerini kapatmak için tekrar hamurumuzu koyuyoruz. Oklava ile şeklini belli etmek için üstünden geçiyoruz. Aynı işlemi diğer iki hamurda da yapıyoruz. Daha sonra kenarlarındaki hamurları mızı toplayıp ters çevirip çıkartıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 15 dakika 15 dakika koyuyoruz pişiyor.
- Soğuduktan sonra suda tekrar pişiriyoruz. Servis edebiliriz. Yoğurt ile sarımsağı karıştırıp mantımıza ilave ediyoruz. Üzerine de tereyağ koyuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder