9 Aralık 2020 Çarşamba

Filtresiz Katkısız Ayva Reçeli Tarifi

 

Filtresiz Katkısız Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Varsa 3-4 adet karanfil
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Filtresiz Katkısız Ayva Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları soyup, çekirdeklerini ayıklayıp minik minik doğrayalım. Ben küp şeker büyüklüğünde doğradım. Kararmaması için su dolu bir kaba hemen atalım. Doğrama işlemi bitince suyunu süzüp derin bir tencereye ayvaları alalım.
  2. Üzerine şekeri döküp yaklaşık 3-4 saat beklemeye bırakalım.
  3. Ayvalar suyunu bıraktığında üzerine 1 bardak su ekleyip kısık ateşte pişirmeye koyalım.
  4. İçine ayırdığımız çekirdeklerini ve varsa karanfili ekleyip en az 1 saat pişirelim. Rengini kontrol edin, yumuşadığında 1 yemek kaşığı limon suyunu döküp, 1 dk kadar kaynatalım. Ayar hep en kısık ateşte olsun.
  5. Sonrasında sıcak halde kavanoza koyup ağzını kapatalım. İşte bu kadar🌟

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder