Filtresiz Katkısız Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 2 su bardağı toz şeker
- Varsa 3-4 adet karanfil
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Filtresiz Katkısız Ayva Reçeli Tarifi Yapılışı
- Ayvaları soyup, çekirdeklerini ayıklayıp minik minik doğrayalım. Ben küp şeker büyüklüğünde doğradım. Kararmaması için su dolu bir kaba hemen atalım. Doğrama işlemi bitince suyunu süzüp derin bir tencereye ayvaları alalım.
- Üzerine şekeri döküp yaklaşık 3-4 saat beklemeye bırakalım.
- Ayvalar suyunu bıraktığında üzerine 1 bardak su ekleyip kısık ateşte pişirmeye koyalım.
- İçine ayırdığımız çekirdeklerini ve varsa karanfili ekleyip en az 1 saat pişirelim. Rengini kontrol edin, yumuşadığında 1 yemek kaşığı limon suyunu döküp, 1 dk kadar kaynatalım. Ayar hep en kısık ateşte olsun.
- Sonrasında sıcak halde kavanoza koyup ağzını kapatalım. İşte bu kadar🌟
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder