4 Aralık 2020 Cuma

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritip sıvı yağ ilave edelim .
  2. Üzerine şehriye ekleyip rengi değişince kadar kavuralım.
  3. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları kavrulan şehriyeye ekleyip bir iki dakika daha kavuralım.
  4. Suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişen planımıza 20 dakika kadar dinlendirin ve servis hazırlayalım. 🌹 afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder