Muhteşem Ekler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı veya margarin
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebi için;
- 1 lt (5 su bardağı) süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- 2 paket sütlü 1 paket biter çikolata
- Antep fıstığı
Muhteşem Ekler Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pastamızın kremasını yapalım. 1 lt süte 1 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı tozşeker ekleyip mikserde çırpıyoruz.
- Ardından ocaktan pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket krem şanti ekleyip hepsini beraber çırpıyoruz.
- Eklerin hamurunu hazırlayalım 100 gram tereyağını eritelim.
- Eridikten sonra bir su bardağı suyu ekleyelim ocakta pişirelim.
- Bir tatlı kaşığı şeker bir fiske tuz ekleyip suyun kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra bir su bardağı un ekleyelim.
- Daha sonra orta ateşte 3 -4 dakika kavuralım.
- Helva kavurur gibi bir kıvam alacaktır. Bunun soğumasını bekliyoruz.
- Malzeme soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtaları kırıp mikserde çırpıyoruz.
- Hamurumuz yapışkan bir kıvam da olacaktır.
- Daha sonra sıkma torbası ile eklerimizde şekil veriyoruz sonrasında önceden ısınmış 180° fırında 35 dakika pişiriyoruz.
- Pişen eklerlerimizi soğutuyoruz.
- Soğuduktan sonra eklerlerimizi açıp arasına krema dolduruyoruz.
- Hepsini aynı işlemi yaptıktan sonra üzeri için benmari usulü çikolataları eritiyoruz.
- Eridikten sonra çikolataları üzerine buluyoruz aynı işleme bütün eklerlerimizde de yapıyoruz ben üzerine renk vermesi için antepfıstığı kullandım siz isterseniz kullanmayadabilirsiniz.
- Mutlaka denemenizi tavsiye ederim herkes çok beğeniyor tadı efsane pişman olmazsınız.
Afiyet olsun. 🥳🤩☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder