Çanaklı Etli Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet çanak enginar
- 200 gr kuzu kuşbaşı
- 1 su bardağı bezelye
- 1 kuru soğan
- 1 havuç
- 3-4 diş sarımsak
- Biraz zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Zerdeçal, karabiber, pulbiber
- Arzu edilirse tuz
Çanaklı Etli Enginar Tarifi Yapılışı
- Kuzu kuşbaşı bir tavada az kavrulur. Biraz su ilave edilip pişmeye bırakılır.
- Başka bir kapta zeytinyağı ile soğan ve sarımsak az kavrulur.
- Sırayla küçük doğranmış havuç bezelye ve kavrulan kuşbaşı et eklenir.
- Biraz su ve limon suyu eklenip pişmeye bırakılır. Pişince baharatlar konur.
- Çanak enginarlar tencereye alınır. Hazırlanan kuşbaşılı sebzeli harç enginarların içine doldurulup su eklenip pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder