3 Aralık 2020 Perşembe

Çanaklı Etli Enginar Tarifi

 

Çanaklı Etli Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 200 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 kuru soğan
  • 1 havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • Biraz zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Zerdeçal, karabiber, pulbiber
  • Arzu edilirse tuz

Çanaklı Etli Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Kuzu kuşbaşı bir tavada az kavrulur. Biraz su ilave edilip pişmeye bırakılır.
  2. Başka bir kapta zeytinyağı ile soğan ve sarımsak az kavrulur.
  3. Sırayla küçük doğranmış havuç bezelye ve kavrulan kuşbaşı et eklenir.
  4. Biraz su ve limon suyu eklenip pişmeye bırakılır. Pişince baharatlar konur.
  5. Çanak enginarlar tencereye alınır. Hazırlanan kuşbaşılı sebzeli harç enginarların içine doldurulup su eklenip pişmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder