Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 patates
- 1 soğan
- 1-2 diş sarımsak rendesi
- Karabiber, tuz
- 5 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuk suyu (tavuk suyu yoksa 1 bardak suya 1 bulyon eriterek kullanabilirsiniz)
Üzeri için:
- Çok az sıvı yağ
- Pulbiber, toz kırmızı biber
Cennet Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ alıp kızdıralım üzerine mısır ununu ekleyip 2 dk kavuralım.
- Kabuklarını soyup yıkadığımız küp küp doğranmış patates ve iri doğranmış soğanı ekleyip 2 dk daha kavuralım.
- Daha sonra karabiber tuz ve sarımsak rendesini ekleyip karıştıralım ve hem suyunu hem tavuk suyunu üzerine ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Çorbamızı blendırdan geçirelim servis esnasında sıvı yağında baharatlarını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirebiliriz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder