4 Aralık 2020 Cuma

Cennet Çorbası Tarifi

 

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • Karabiber, tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı tavuk suyu (tavuk suyu yoksa 1 bardak suya 1 bulyon eriterek kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

  • Çok az sıvı yağ
  • Pulbiber, toz kırmızı biber

Cennet Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ alıp kızdıralım üzerine mısır ununu ekleyip 2 dk kavuralım.
  2. Kabuklarını soyup yıkadığımız küp küp doğranmış patates ve iri doğranmış soğanı ekleyip 2 dk daha kavuralım.
  3. Daha sonra karabiber tuz ve sarımsak rendesini ekleyip karıştıralım ve hem suyunu hem tavuk suyunu üzerine ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  4. Çorbamızı blendırdan geçirelim servis esnasında sıvı yağında baharatlarını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirebiliriz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder