4 Aralık 2020 Cuma

Güveçte Etli Soğan Yahnisi (Muhteşem Papaz Yahnisi) Tarifi

 

Güveçte Etli Soğan Yahnisi (Muhteşem Papaz Yahnisi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yağsız dana kuşbaşı
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Süslemek için ;

  • Yeşil biber

Güveçte Etli Soğan Yahnisi (Muhteşem Papaz Yahnisi) Tarifi Yapılışı

  1. Eti tencereye alıp birkaç dakika kavuruyoruz.
  2. Üzerine 1 su bardağı su ilave ederek yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu tamamen çektikten sonra hala sertse biraz daha su ekleyerek pişirebilirsiniz. Eğer yumuşamışsa yağ ve salça ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
  3. Soğan ve yarım su bardağı su ekleyerek birkaç dakika pişmeye bırakıyoruz.
  4. Küçük güveç kaplara yerleştirerek üzerine isteğe göre yeşil biber yerleştiriyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika üzeri hafif kızarana kadar fırınlıyoruz.Sıcak servis ediyoruz. 🥘Şık sunumlu, pratik ve çok lezzetli bir ana yemek.İsteğe göre fırınlamadan da tüketebilirsiniz ancak güveç kaplarda pişirmek ayrıca lezzet veriyor tavsiye ederim. 💕💕Ben eti düdüklü tencerede 10 dakikada pişirdim ancak normal tencerede de kontrollü pişirebilirsiniz. 👍.Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder