Güveçte Etli Soğan Yahnisi (Muhteşem Papaz Yahnisi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yağsız dana kuşbaşı
- Yarım kilo arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
Süslemek için ;
- Yeşil biber
Güveçte Etli Soğan Yahnisi (Muhteşem Papaz Yahnisi) Tarifi Yapılışı
- Eti tencereye alıp birkaç dakika kavuruyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı su ilave ederek yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu tamamen çektikten sonra hala sertse biraz daha su ekleyerek pişirebilirsiniz. Eğer yumuşamışsa yağ ve salça ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
- Soğan ve yarım su bardağı su ekleyerek birkaç dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Küçük güveç kaplara yerleştirerek üzerine isteğe göre yeşil biber yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika üzeri hafif kızarana kadar fırınlıyoruz.Sıcak servis ediyoruz. 🥘Şık sunumlu, pratik ve çok lezzetli bir ana yemek.İsteğe göre fırınlamadan da tüketebilirsiniz ancak güveç kaplarda pişirmek ayrıca lezzet veriyor tavsiye ederim. 💕💕Ben eti düdüklü tencerede 10 dakikada pişirdim ancak normal tencerede de kontrollü pişirebilirsiniz. 👍.Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder