10 Aralık 2020 Perşembe

Cevizli Büzme Baklava Tarifi

 

Cevizli Büzme Baklava Tarifim İçin Malzemeler

  • 22 yaprak baklava yufkası
  • 2 paket margarin
  • Yarım kilo ceviz içi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Cevizli Büzme Baklava Tarifim Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti için su ve şekeri küçük bir tencereye alalım biraz karıştıralım, ocağa koyalım arada karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
  2. Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyu ekleyelim ve on dakika daha kaynatıp altını kapatalım.Soğumaya bırakın.
  3. Gelelim baklavanın yapımına, ilk olarak margarini eritelim hafif ılıklaşmasını bekleyelim.
  4. Baklava yufkasından iki yaprak alalım üst üste koyalım her yerini bir fırça yardımıyla yağlayalım ve daha önce kırdığımız ve hafif iri kalacak şekilde dövdüğümüz cevizden her yerine serpelim.
  5. Oklavayı alalım ve başlangıç yerinden sarmaya başlayalım.
  6. Yufkanın hepsini oklavaya sardıktan sonra büzmeden önce üzerine fırçayla tekrar yağ sürelim.
  7. Sonra iki tarafından ortada sıkıştıralım büzgü şekli olsun yağlanmış borcama dizelim.
  8. Fırını 180° ye ayarlayalım ve tüm yufka bitene kadar aynı işlemi yapalım.
  9. En son kalan yağı tatlıların üzerine gezdirelim ve fırınlayalım. Nar gibi kızarana dek pişecek 🙂 🌹 fırından aldıktan sonra üzerine tamamen soğumuş olan şerbeti gezdirelim şerbetini çektikten sonra servis edelim, afiyet şifa olsun 💖.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder