Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo pırasa
- 1 küçük boy havuç
- 2 yemek kaşığı kadar doğranmış kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, limon tuzu
- Üzerini geçecek şekilde sıcak su
Pırasa Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etlerin rengi dönene kadar yağda kavuralım.
- Ardından havucu ekleyip onuda birkaç dakika kavurduktan sonra salçasını ve pırasaları ekleyelim.
- Daha sonra pırasaların rengi dönene kadar güzelce kavuralım
- Daha sonra baharatlarınıda ekleyip, suyunu koyalım. Orta ateşte güzelce pişirelim.
- Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder