10 Aralık 2020 Perşembe

Pırasa Tarifi

 

Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 1 küçük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı kadar doğranmış kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, limon tuzu
  • Üzerini geçecek şekilde sıcak su

Pırasa Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etlerin rengi dönene kadar yağda kavuralım.
  2. Ardından havucu ekleyip onuda birkaç dakika kavurduktan sonra salçasını ve pırasaları ekleyelim.
  3. Daha sonra pırasaların rengi dönene kadar güzelce kavuralım
  4. Daha sonra baharatlarınıda ekleyip, suyunu koyalım. Orta ateşte güzelce pişirelim.
  5. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder