Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (85 gr)
- 1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 küçük yumurta (yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Pastacı kreması:
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı Mısır nişastası
- 1 yumurta
- 1/2 paket vanilya
- 100-120 gr bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı krema
Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tart için yumurta tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpınız üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediniz.
- Daha sonra kakao ve unu ekleyip yoğurunuz. Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir uzun süre yoğurmayınız.
- Hamuru streç folyoya sarıp 1 saat dolapta dinlendiriniz. Süre sonunda iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın şeklinde açınız ve yine dolaba alıp 1 saat dinlendiriniz.
- Dolaptan aldığımız hamuru yağladığınız tart kalınına yerleştiriniz ve kenardaki fazlalıkları alarak oturmasını sağlayınız.
- Tabanına çatalla delikler açıp buzlukta 5 dakika dinlendiriniz.
- Buzluktan aldıktan sonra yağlı kağıt üzerinde herhangi bir bakliyatla 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriniz.
- Bu aşamada bakliyatla kör pişirme tekniği kullanmak istemiyorsanız kalıptaki tartı en az 2 saat dolapta dinlendirmelisiniz ki pişerken kabarma olmasın.
- Pastacı kreması için; süt şekerin yarısı ve tereyağını tencereye koyup ocağa koyunuz.
- Bir kase içerisinde yumurta nişasta ve şekerin kalanını iyice çırpınız ısınan sütten biraz içine alarak ılımasını sağlayınız daha sonra ocaktaki üstün içerisine yavaş yavaş katıp sürekli karıştırınız.
- Kaynayınca altını kısıp 1 -2 dakika daha kaynatıp ocaktan alınız içerisine vanilya ve çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırınız ve bir tepsiye dökerek soğumana kadar karıştırınız.
- Üzerine 2 yemek kaşığı kremayı ekleyip soğuyan kadar sürekli karıştırınız.
- Soğutma işlemi kremanızın kabuk bağlamayıp parlak ve pürüzsüz olmasını sağlar.
- Soğuyunca tartın üzerine dökünüz ve süsleyerek servis yapınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder