7 Aralık 2020 Pazartesi

Çikolatalı Tart Tarifi

 

Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında  tereyağı (85 gr)
  • 1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 küçük yumurta (yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un

Pastacı kreması:

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı Mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket vanilya
  • 100-120 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema

Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tart için yumurta tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpınız üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  • Daha sonra kakao ve unu ekleyip yoğurunuz. Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir uzun süre yoğurmayınız.
  • Hamuru streç folyoya sarıp 1 saat dolapta dinlendiriniz. Süre sonunda iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın şeklinde açınız ve yine dolaba alıp 1 saat dinlendiriniz.
  • Dolaptan aldığımız hamuru yağladığınız tart kalınına yerleştiriniz ve kenardaki fazlalıkları alarak oturmasını sağlayınız.
  • Tabanına çatalla delikler açıp buzlukta 5 dakika dinlendiriniz.
  • Buzluktan aldıktan sonra yağlı kağıt üzerinde herhangi bir bakliyatla 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriniz.
  • Bu aşamada bakliyatla kör pişirme tekniği kullanmak istemiyorsanız kalıptaki tartı en az 2 saat dolapta dinlendirmelisiniz ki pişerken kabarma olmasın.
  • Pastacı kreması için; süt şekerin yarısı ve tereyağını tencereye koyup ocağa koyunuz.
  • Bir kase içerisinde yumurta nişasta ve şekerin kalanını iyice çırpınız ısınan sütten biraz içine alarak ılımasını sağlayınız daha sonra ocaktaki üstün içerisine yavaş yavaş katıp sürekli karıştırınız.
  • Kaynayınca altını kısıp 1 -2 dakika daha kaynatıp ocaktan alınız içerisine vanilya ve çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırınız ve bir tepsiye dökerek soğumana kadar karıştırınız.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı kremayı ekleyip soğuyan kadar sürekli karıştırınız.
  • Soğutma işlemi kremanızın kabuk bağlamayıp parlak ve pürüzsüz olmasını sağlar.
  • Soğuyunca tartın üzerine dökünüz ve süsleyerek servis yapınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder