7 Aralık 2020 Pazartesi

Fusilli Tarifi

 

Fusilli Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr semolina un
  • 220ml ılık su

Fusilli Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba un koyuyoruz.
  • Ortasını açıyoruz ve ılık suyu yavaşça döküp karıştırıyoruz.
  • Bir anda suyun hepsini dökerseniz çok su alır ve hamurunuz cıvık olabilir.
  • Yavaş yavaş dökerek dikkatli şekilde hareket etmeniz gerekir. Makarna emek isteyen bir uğraştır bunu unutmayın.
  • Homojen olacak şekilde karıştırıyoruz veya yoğuruyoruz.
  • Yoğurduktan sonra elimize minik bir parça alıp silindir gibi çok az yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamuru ince çubuk yardımıyla kıvırıyoruz. 
  • Kıvırdığımız hamuru hafifçe ve dikkatli şekilde çıkarıyoruz. AFİYET OLSUN.🍝

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder