Fusilli Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr semolina un
- 220ml ılık su
Fusilli Nasıl Yapılır?
- Bir kaba un koyuyoruz.
- Ortasını açıyoruz ve ılık suyu yavaşça döküp karıştırıyoruz.
- Bir anda suyun hepsini dökerseniz çok su alır ve hamurunuz cıvık olabilir.
- Yavaş yavaş dökerek dikkatli şekilde hareket etmeniz gerekir. Makarna emek isteyen bir uğraştır bunu unutmayın.
- Homojen olacak şekilde karıştırıyoruz veya yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra elimize minik bir parça alıp silindir gibi çok az yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamuru ince çubuk yardımıyla kıvırıyoruz.
- Kıvırdığımız hamuru hafifçe ve dikkatli şekilde çıkarıyoruz. AFİYET OLSUN.🍝
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder