Çok Pratik En Pratik Mis Gibi Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 lt su
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Çok Pratik En Pratik Mis Gibi Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Önce tavuğun pişmeyen kısımlarını kesip atalım, kanatların uç kısmı ve kuyruğunu ben atıyorum.
- Üzerinde kıl vs. Varsa temizleyelim güzelce yıkayıp uygun bir düdüklü tencereye koyalım.
- Ben tavuğun üzerini geçecek kadar su ilave ettim yaklaşık 2 lt oluyor.
- Ve pişmeye bırakalım. 40 dk pişirdikten sonra tavuğun eti kemiğinden kolayca ayrılmalı.
- Tavuğu ayıklamak için bir kaba alalım, tencerede kalan suyu çorba için uygun bir tencereye alalım.
- Başka bir kapta un ve salçayı karıştıralım. Bu karışımı açmak için 1 su bardağı oda ısısında su koyarak karıştıralım.
- Daha sonra tenceredeki tavuk suyundan bir kepçe alıp karışıma ilave edip karıştıralım.
- Bunu yapmaktaki amaç çorbamızın kesilmemesidir.
- Un ve salça karışımının sıcaklığı tenceredeki tavuk suyuna yakın olunca karışımın hepsini tencereye ilave edelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra üzeri köpük köpük olacaktır, bu köpükleri alalım.
- Ayıkladığımız tavukları kaynayan çorbaya ilave edelim.
- Tuzunu da ekleyip bir taşım daha kaynatalım. Ve sonuç lezzetine doyum olmaz nefis bir arabaşı.
- Sunum için tereyağında kırmızı biber yakalım.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder