6 Aralık 2020 Pazar

Çok Pratik En Pratik Mis Gibi Arabaşı Çorbası Tarifi

 

Çok Pratik En Pratik Mis Gibi Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 lt su
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Çok Pratik En Pratik Mis Gibi Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce tavuğun pişmeyen kısımlarını kesip atalım, kanatların uç kısmı ve kuyruğunu ben atıyorum.
  2. Üzerinde kıl vs. Varsa temizleyelim güzelce yıkayıp uygun bir düdüklü tencereye koyalım.
  3. Ben tavuğun üzerini geçecek kadar su ilave ettim yaklaşık 2 lt oluyor.
  4. Ve pişmeye bırakalım. 40 dk pişirdikten sonra tavuğun eti kemiğinden kolayca ayrılmalı.
  5. Tavuğu ayıklamak için bir kaba alalım, tencerede kalan suyu çorba için uygun bir tencereye alalım.
  6. Başka bir kapta un ve salçayı karıştıralım. Bu karışımı açmak için 1 su bardağı oda ısısında su koyarak karıştıralım.
  7. Daha sonra tenceredeki tavuk suyundan bir kepçe alıp karışıma ilave edip karıştıralım.
  8. Bunu yapmaktaki amaç çorbamızın kesilmemesidir.
  9. Un ve salça karışımının sıcaklığı tenceredeki tavuk suyuna yakın olunca karışımın hepsini tencereye ilave edelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  10. Kaynadıktan sonra üzeri köpük köpük olacaktır, bu köpükleri alalım.
  11. Ayıkladığımız tavukları kaynayan çorbaya ilave edelim.
  12. Tuzunu da ekleyip bir taşım daha kaynatalım. Ve sonuç lezzetine doyum olmaz nefis bir arabaşı.
  13. Sunum için tereyağında kırmızı biber yakalım.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder