6 Aralık 2020 Pazar

Tam Ölçüsünde Açma Ve Poğaça Tarifi

 

Tam Ölçüsünde Açma Ve Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta(akı içine sarısı dışına)
  • Yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Alabildiği kadar un (hamurumuz biraz ele yapışması gerek)

İçini yağlamak için:

  • Margarin yada tereyağ(ben teremyağ kullanıyorum)

Tam Ölçüsünde Açma Ve Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütün yarısını şekeri ve mayayı kaba koyup karıştırın ağzını 5 dk kapatın maya aktifleşsin.
  2. Sonra geriye kalan süt, su ve sıvı yağı çok az ısıtın parmağınızla kontrol edin ılındıysa tamamdır.
  3. Çok ısıtmayın çünkü maya ve yumurta içinde pişirecek derecede olursa açmanız güzel olmaz.
  4. Sonra tüm malzemelerinizi kaba koyup iyice karıştırın daha sonra ununu azar azar kontrollü şekilde dökün .
  5. Hamurumuz biraz ele yapışması gerek. Öyle olunca kabin ağzını kapatın mayalanması için üzerini örtüyle kapatın.
  6. Ben çabuk mayalansın diye fırınımı bir 5 dk 200 dereceye açıp kapatıyorum .
  7. Fırının içi hafif ısınıyor ve hamurumu koyuyorum çabucak mayalanıyor.
  8. 15 dk mayalanması yeterli sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın açıp içini margarin veya tereyağla yağlayın iki bezeyi birleştirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizin.
  9. 9 tane bırakın ve aralıklı olsun daha sonra üzerini bir bezle kapatın tepsi mayalanması en önemli.

Püf noktasıdır mayalandıktan sonra üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder