2 Aralık 2020 Çarşamba

Çıtır Tavuk Parçaları Popeye’s Tarifi

 

Çıtır Tavuk Parçaları Popeye’s Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 3 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Bir miktar un (terbiyeli tavukları bulamak için)

Çıtır Tavuk Parçaları Popeye’s Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü ince ince dilimleyelim.
  2. Daha sonra derince bir kapta, yumurta, un, süt ve ezilmiş sarımsakları karıştırıp, baharatları da ekleyerek tavuk terbiyesini hazırlayalım.
  3. Dilimlenmiş tavukları bu karışımla harmanlayıp beklemeye alalım.Ben 1 saat kadar buzdolabında beklettim.
  4. Sonrasında terbiye sosundan çıkardığımız tavukları una bulayarak, kızgın yağda renkleri koyulaşana kadar kızartalım.İçi yumuşacık, dışı çıtır bir lezzet…Sıcak-soğuk her türlü servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder