2 Aralık 2020 Çarşamba

Nefis Yaş Pasta Tarifi

 

Nefis Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için malzemeler

  • 1 paket pasta kreması (toz halindeki paketlerden)
  • 1 poşet krem şanti
  • Pasta kremasının üzerindeki miktar kadar süt + 1 çay bardağı süt

Süslemek için

  • 1 paket sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pastacı kreması

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti

Nefis Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
  2. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  4. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp, oda ısısına gelene kadar soğutun.
  5. Soğuyan muhallebiye vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpın.
  6. Kremanız hazır. Pasta, profiterol, ekler vb. Bir çok tarifte kullanabilirsiniz.
  7. Dış kısmının hazırlanışı.Kremamızın üzerindeki süt ölçüsü kadar süt+bir çay bardağı süt bir kaba alınır.
  8. Toz krema ve krem şanti eklenerek katı bir kıvam alana kadar çırpılır. Kremamız dış kısmına kullanmak için hazır.
  9. Ben kekimi 3 parçaya ayırdım.
  10. En alta bir katı eklendikten sonra çok az sütle ıslatılır.
  11. Üzerine pastacı kremasının bir kısmı eklenir.
  12. Aralarına damla çikolata kullandım ben. Çilek muz gibi meyvelerde çok güzel yakışır.
  13. Diğer katıda eklendikten sonra kalan kremamızda üzerine yayılır son katıda kapattıktan sonra dış kısmı krema ile kapatılır.
  14. Sütlü çikolata ve sıvı yağ bir kaba alınarak buhar üzerinde benmari usulü eritildikten sonra pastanın kenarlarından başlayarak yavaş yavaş dökülür.
  15. Kalan çikolata da en ortasına dökülerek pastanın üzeri kapatılır.
  16. Kalan kremamızla etrafını ve üzerini de süsleyerek dolaba dinlenmeye bırakılır 🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder