Dana Pöç Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg dana pöç
- 2 büyük soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tereyağ
- 7-8 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 çay kaşığı tuz
Dana Pöç Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğanları soyup kalın halka halka doğradığımız soğanları tencerenin en altına koyuyoruz.
- Sonrasında pöçümüzü yerleştiriyoruz.
- Sarımsağın dişlerini tek tek aralara yerleştiriyoruz.
- Bir kasenin içinde 1 su bardağı sıcak suya tuz, kekik, salça, kırmızı biber, kekik ve karabiberimizi ilave edip karıştırıyoruz.
- Bu karışımı pöçlerin üzerinde gezdiriyoruz.
- Tereyağları da dilimleyip pöçlerin üzerine bırakıyoruz.
- Ocakta yüksek ateşte 10 dk ısıttıktan sonra düdüklünün kapağını kapatıp kısık ateşe alarak yaklaşık 2 saat yavaş ve kontrollü et yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pöçler piştikten sonra düdüklüyü kontrollüde açıyoruz havucu ve patatesleri iri iri doğrayıp tencereye pöçlerin üstüne koyuyoruz düdüklüyü tekrar kapatıp ocağı açıyoruz.
- Havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Çok lezzetli pamuk gibi olan pöç yemeğini afiyetle yiyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder