2 Aralık 2020 Çarşamba

Diyarbakır Usulü Karışık Dolma Ve Sarma Tarifi

 

Diyarbakır Usulü Karışık Dolma Ve Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı iri bulgur
  • 1 ip kuru patlıcan dolmalık
  • 1 ip kuru biber dolmalık
  • 4-5 kabak
  • Biraz lahana
  • Biraz isteğe bağlı kara lahana
  • 1 çay kaşığı nane, pulbiber, karabiber
  • 2, 5 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Maydanoz
  • 2 tane knor tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığI limon tozu
  • Tane sumak

Diyarbakır Usulü Karışık Dolma Ve Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tane sumağı suya koyuyoruz ,biraz tuz serpip bırakıyoruz kenara.
  2. Sonra pirinçimizi yıkıyoruz ,sonra geniş bir kaba alıp  salça, maydanoz, nane karabiber, pulbiber, tuz, sıvı yağ limon tozu, 1 tane knor bulyon koyup iyice karıştırıyoruz .
  3. Yazın kuruttuğumuz sebzeleri,   kuru dolmaları ve lahanaları haşlayalım.
  4. İç harcımızla sarma ve doldurma işlemini yapalım.
  5. Sarmaları sarıp tencereye diziyoruz.
  6. Üzerine diğer knor tavuk bulyonu rendeleyip sumak suyunuda koyup pişmeye bırakıyoruz 😉😉😉😉😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder