Diyarbakır Usulü Karışık Dolma Ve Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı iri bulgur
- 1 ip kuru patlıcan dolmalık
- 1 ip kuru biber dolmalık
- 4-5 kabak
- Biraz lahana
- Biraz isteğe bağlı kara lahana
- 1 çay kaşığı nane, pulbiber, karabiber
- 2, 5 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Sıvı yağ
- Maydanoz
- 2 tane knor tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığI limon tozu
- Tane sumak
Diyarbakır Usulü Karışık Dolma Ve Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tane sumağı suya koyuyoruz ,biraz tuz serpip bırakıyoruz kenara.
- Sonra pirinçimizi yıkıyoruz ,sonra geniş bir kaba alıp salça, maydanoz, nane karabiber, pulbiber, tuz, sıvı yağ limon tozu, 1 tane knor bulyon koyup iyice karıştırıyoruz .
- Yazın kuruttuğumuz sebzeleri, kuru dolmaları ve lahanaları haşlayalım.
- İç harcımızla sarma ve doldurma işlemini yapalım.
- Sarmaları sarıp tencereye diziyoruz.
- Üzerine diğer knor tavuk bulyonu rendeleyip sumak suyunuda koyup pişmeye bırakıyoruz 😉😉😉😉😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder