Diyarbakır’ın Bulgur Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 buçuk su bardağı kaynamış su
- 2 soğan
- 1 çorba kaşığı acı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 çay kaşığı silme tuz
- 2 çay toz biber
- 2 çay kaşığı reyhan
- 1 su bardağı un
Diyarbakır’ın Bulgur Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Bir kaba bulgurumu alalım üzerine kaynamış olan suyumu ekledim karıştırdım bir kapak kapattım 20 dakika demlenmeye bıraktım.
- Diğer yandan soğanlarımı doğradım.
- Bir tavaya ateşe aldım yağımı tavaya koydum.
- Yağ kızınca soğanlarımı ekledim soğanlar hafif pembeleşince salçaları ekledim.
- Daha sonra baharatları da ekledim biraz daha kavurup ateşten aldım.
- Bulgurumun üzerine pişirmiş olduğum soğanlı salçalı karışımı ekledim bir beş dakika soğumaya bıraktım.
- Daha sonra unu da bu karışıma ekledim.
- 10 dakika kıvam alana kadar yoğurdum.
- Hamurumu üçe böldüm.
- Yağlanmış tepsiye pide şekli vererek tamamladım.
- 200 derecede 25 dakika pişirdim kontrollü olun.
- Ben önce alt üst ayarda 10 dakika.
- Fanlı ayarda 15 dakika pişirelim.
Tadı çok lezzetli oluyor.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder