5 Aralık 2020 Cumartesi

Diyarbakır’ın Bulgur Ekmeği Tarifi

 

Diyarbakır’ın Bulgur Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 buçuk su bardağı kaynamış su
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı acı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı silme tuz
  • 2 çay toz biber
  • 2 çay kaşığı reyhan
  • 1 su bardağı un

Diyarbakır’ın Bulgur Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba bulgurumu alalım üzerine kaynamış olan suyumu ekledim karıştırdım bir kapak kapattım 20 dakika demlenmeye bıraktım.
  2. Diğer yandan soğanlarımı doğradım.
  3. Bir tavaya ateşe aldım yağımı tavaya koydum.
  4. Yağ kızınca soğanlarımı ekledim soğanlar hafif pembeleşince salçaları ekledim.
  5. Daha sonra baharatları da ekledim biraz daha kavurup ateşten aldım.
  6. Bulgurumun üzerine pişirmiş olduğum soğanlı salçalı karışımı ekledim bir beş dakika soğumaya bıraktım.
  7. Daha sonra unu da bu karışıma ekledim.
  8. 10 dakika kıvam alana kadar yoğurdum.
  9. Hamurumu üçe böldüm.
  10. Yağlanmış tepsiye pide şekli vererek tamamladım.
  11. 200 derecede 25 dakika pişirdim kontrollü olun.
  12. Ben önce alt üst ayarda 10 dakika.
  13. Fanlı ayarda 15 dakika pişirelim.

Tadı çok lezzetli oluyor.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder