5 Aralık 2020 Cumartesi

Yastık Poğaça Tarifi

 

Yastık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 ml ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Kaşar
  • Salam

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Yastık Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına yaş maya, şeker, yumurtanın akı, sıvı yağ ve ılık sütü alalım, çırpma teli ile karıştırarak mayayı çözdürelim.
  2. Mayamız çözüldükten sonra üzerine tuzu ve unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar hamuru yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatalım bu sayede hamurumuzun üzeri kurumadan hızlı bir şekilde mayalanır. 1 saat kadar mayalanması için dinlendirelim.
  4. Hamurumuzu şekillenmeden önce tepsimizin kirlenmemesi ve poğaçalarımızın tepsiye yapışmaması için fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim.
  5. Minik bezeler alalım ve merdane yardımıyla bu bezeleri açalım.
  6. Açtığımız hamurumuzun yarısını hamur şekillendirme aparatı ile keselim.
  7. İç harcından 1-2 kaşık koyalım. Dilerseniz farklı iç harçları da kullanabilirsiniz.
  8. İç harcın olduğu kısımdan başlayarak hamurumuzu katlaya katlaya kapatalım.
  9. Hamurumuzun tamamını bu şekilde hazırlayalım.
  10. Hazırladığımız poğaçalarımızı fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  11. Bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
  12. Poğaçalarımızı bu şekilde de 20 dakika kadar bekleterek tekrardan güzelce kabarmasını sağlayalım.
  13. Poğaçalarımızı 180 derece fırında altı üzeri güzelce kızarana kadar fanı açmadan pişirelim.

Pişen yastık poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun. 😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder