Yastık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurtanın akı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 300 ml ılık süt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz
- Dereotu
- Kaşar
- Salam
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Yastık Poğaça Tarifi Yapılışı
- Poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına yaş maya, şeker, yumurtanın akı, sıvı yağ ve ılık sütü alalım, çırpma teli ile karıştırarak mayayı çözdürelim.
- Mayamız çözüldükten sonra üzerine tuzu ve unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar hamuru yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatalım bu sayede hamurumuzun üzeri kurumadan hızlı bir şekilde mayalanır. 1 saat kadar mayalanması için dinlendirelim.
- Hamurumuzu şekillenmeden önce tepsimizin kirlenmemesi ve poğaçalarımızın tepsiye yapışmaması için fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim.
- Minik bezeler alalım ve merdane yardımıyla bu bezeleri açalım.
- Açtığımız hamurumuzun yarısını hamur şekillendirme aparatı ile keselim.
- İç harcından 1-2 kaşık koyalım. Dilerseniz farklı iç harçları da kullanabilirsiniz.
- İç harcın olduğu kısımdan başlayarak hamurumuzu katlaya katlaya kapatalım.
- Hamurumuzun tamamını bu şekilde hazırlayalım.
- Hazırladığımız poğaçalarımızı fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Poğaçalarımızı bu şekilde de 20 dakika kadar bekleterek tekrardan güzelce kabarmasını sağlayalım.
- Poğaçalarımızı 180 derece fırında altı üzeri güzelce kızarana kadar fanı açmadan pişirelim.
Pişen yastık poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun. 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder