Dondurmalı Cevizli İrmik Helvası (2 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı irmik
- 50 gram margarin ( dilerseniz tereyağ yada 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı da olur )
Şerbet için:
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- En son 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Dövme maraş sade dondurma (yada dilediğiniz sade bi dondurma)
Dondurmalı Cevizli İrmik Helvası (2 Kişilik) Tarifi Yapılışı
Merhaba herkese 🙋♀️çok güzel bir irmik helvası yaptım paylaşmak istedim.
- Minik bir yanmaz yapışmaz bir tencereye margarini alıyoruz ben 50 gram margarin kullandım yağ ölçüsü size kalmış biraz daha fazla yada az kulla bilirsiniz.
- Sonra üzerine 1 çay bardağı irmiği ekliyoruz iyice rengi dönene kadar kavurun.
- Eğer benim gibi çok kavrulmuş istiyorsanız irmiği rengi değişene kadar kavurun tadı çok güzel oluyor.
- Eğer çok kavrulmuş sevmiyorsanız az kavurun rengi fazla dönmeden şerbeti ekleyin.
- Şerbeti de 1 çay bardağı su ve bir çay bardağı toz şekeri küçük bir tencereye alıyoruz sadece şeker eriyene kadar kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Kavrulan şerbete ekliyoruz en son bir çay bardağı soğuk süt ekliyoruz altı kısık bir şekilde pilav gibi pişmeye bırakın .
- İyice suyunu çeken helvanızı dinlenmeye bırakın en son dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyin dilerseniz fındık da koyabilirsiniz veya hiç koymayabilirsiniz de sonra kaselere pay ediyorsunuz .
- Bu ölçüde tam iki tane attığım kaseden çıkıyor kaseye irmiği alıp içi boş kalacak şekilde doldurun ortasına dondurma ekliyoruz .
- Üstünü kaplıyoruz irmikle ters çeviriyoruz ben ters çevirmedim böyle seviyorum .
- Oda ısısında çabuk dondurma eriyoruz dağılıyor irmik ve dondurma siz isterseniz ters çevirin.
- Ama doldurmadan önce kaseye stres film bir parça yerleştirin irmiği öyle doldurun ki rahat çıksın 👍
- Helvamız hazır deneyenlere şimdiden kolaylık diliyorum .
Hepinize afiyet olsun sağlıklı günler dilerim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder