2 Aralık 2020 Çarşamba

Ekler Tarifi

 

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram margarin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 orta boy yumurta

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için:

  • 2 paket sütlü çikolata
  • Beyaz çikolata
  • Çikolata sosu
  • Toz antep fıstığı

Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremayı yapmayla başlayalım tüm malzemeler tencereye alınır sürekli karıştırılır koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir.
  2. Üzeri hava almasın diye streç çekilir soğumaya bırakılır.
  3. Soğuyan kremaya toz halinde kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
  4. Hamuru için tencereye sırasıyla su ve yağ eklenir kaynaması beklenir.
  5. Kaynamaya başladığı an un eklenir ve kısık ateşte hamur toparlanana kadar karıştırılır pişirilir.
  6. Hamur toparlandığında soğumaya bırakılır.
  7. Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtalar eklenir (en az 30 saniye ) yumurta mikserle çırpılır iyice yedirilsin diye.
  8. Hamur sıkma torbasına doldurulur pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıkılır.
  9. Önceden ısıtılmış 170°alt-üst ayarda fansız fırında 35-40 dk pişirilir.
  10. Pişen ve soğuyan ekler hamurları ortadan ikiye kesilir. Alt taban kısımlarına bol şekilde krema sıkılır. (bu arada benmari usülü çikolata eritilir).
  11. Üst kısımları eritilmiş çikolataya batırılarak kremaların üzerlerine koyulur.
  12. Yarısını beyaz çikolata ile yarısını çikolata sos ile süslenir. Toz antep fıstığı serpiştirilir.

Not: yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.

Hamur piştikten sonra soğuması beklenir sıcak iken yumurtaları yedirmeye çalışırsanız olmaz.

Ekler fırında pişer iken fırın kapağı açılmamalıdır. Piştikten sonra 5-10 dakika kadar fırın içinde bekletin hemen çıkarırsanız hamurunuz çöker.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder