Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 150 gram margarin
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 4 orta boy yumurta
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket toz kremşanti
Üzeri için:
- 2 paket sütlü çikolata
- Beyaz çikolata
- Çikolata sosu
- Toz antep fıstığı
Ekler Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kremayı yapmayla başlayalım tüm malzemeler tencereye alınır sürekli karıştırılır koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir.
- Üzeri hava almasın diye streç çekilir soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kremaya toz halinde kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
- Hamuru için tencereye sırasıyla su ve yağ eklenir kaynaması beklenir.
- Kaynamaya başladığı an un eklenir ve kısık ateşte hamur toparlanana kadar karıştırılır pişirilir.
- Hamur toparlandığında soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtalar eklenir (en az 30 saniye ) yumurta mikserle çırpılır iyice yedirilsin diye.
- Hamur sıkma torbasına doldurulur pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıkılır.
- Önceden ısıtılmış 170°alt-üst ayarda fansız fırında 35-40 dk pişirilir.
- Pişen ve soğuyan ekler hamurları ortadan ikiye kesilir. Alt taban kısımlarına bol şekilde krema sıkılır. (bu arada benmari usülü çikolata eritilir).
- Üst kısımları eritilmiş çikolataya batırılarak kremaların üzerlerine koyulur.
- Yarısını beyaz çikolata ile yarısını çikolata sos ile süslenir. Toz antep fıstığı serpiştirilir.
Not: yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.
Hamur piştikten sonra soğuması beklenir sıcak iken yumurtaları yedirmeye çalışırsanız olmaz.
Ekler fırında pişer iken fırın kapağı açılmamalıdır. Piştikten sonra 5-10 dakika kadar fırın içinde bekletin hemen çıkarırsanız hamurunuz çöker.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder