4 Aralık 2020 Cuma

Ekşili Kış Kabağı Tarifi

 

Ekşili Kış Kabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kış kabağı
  • 250 gram kuzu kuşbaşı( dana da tercih edilebilir)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 2 kaşık sumak
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

Ekşili Kış Kabağı Tarifi Yapılışı

  1. Kış kabağının kabuğunu soyup kuşbaşı doğrayalım.
  2. 2 kaşık sumağın üzerine 1 kase kadar sıcak suyu ekleyelim.
  3. Tencereye yağı alalım ve etlerimizi ile salçalarımızı içine ekleyip kavuralım.
  4. Kabakları içine ilave edelim ve 1 dk karıştıralım.
  5. Sumak suyunu süzüp kabakların üzerine dökelim.
  6. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp veya havanda dövüp ekleyelim.
  7. Tuzunu ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte 25 dk pişirelim.
  8. Not: dana eti kullanıyorsanız eti önceden pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder