Ekşili Kış Kabağı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kış kabağı
- 250 gram kuzu kuşbaşı( dana da tercih edilebilir)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 kaşık sıvı yağ
- 2 kaşık sumak
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
Ekşili Kış Kabağı Tarifi Yapılışı
- Kış kabağının kabuğunu soyup kuşbaşı doğrayalım.
- 2 kaşık sumağın üzerine 1 kase kadar sıcak suyu ekleyelim.
- Tencereye yağı alalım ve etlerimizi ile salçalarımızı içine ekleyip kavuralım.
- Kabakları içine ilave edelim ve 1 dk karıştıralım.
- Sumak suyunu süzüp kabakların üzerine dökelim.
- Sarımsakları küçük küçük doğrayıp veya havanda dövüp ekleyelim.
- Tuzunu ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte 25 dk pişirelim.
- Not: dana eti kullanıyorsanız eti önceden pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder