Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 2-3 adet mantar
- 2- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı
- Ocakta iyice ısıtılmış tavaya etler eklenir.
- Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- O arada mantarlar biberler ve soyulmuş domatesler doğranır.
- Etler suyunu çekince yağ eklenir.
- Sırasıyla mantar ve biberler eklenerek pişirilir. Biberler ölünce domatesle üstü kapatılır.
- Üzerine tuz ve pulbiber eklenir.
- Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. O zamana kadar karıştırmayın.
- Domatesler de pişince iyice karıştırılır. Servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder