4 Aralık 2020 Cuma

Mantarlı Et Sote Tarifi

 

Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 2-3 adet mantar
  • 2- 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Ocakta iyice ısıtılmış tavaya etler eklenir.
  2. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  3. O arada mantarlar biberler ve soyulmuş domatesler doğranır.
  4. Etler suyunu çekince yağ eklenir.
  5. Sırasıyla mantar ve biberler eklenerek pişirilir. Biberler ölünce domatesle üstü kapatılır.
  6. Üzerine tuz ve pulbiber eklenir.
  7. Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. O zamana kadar karıştırmayın.
  8. Domatesler de pişince iyice karıştırılır. Servise hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder