3 Aralık 2020 Perşembe

Elmalı Turta (Ağızda Dağılan Tam Ölçülü Tarif) Tarifi

 

Elmalı Turta (Ağızda Dağılan Tam Ölçülü Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 6-7 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Elmalı harç:

  • 6 adet orta elma ( tatlı elma)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Turta (Ağızda Dağılan Tam Ölçülü Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Elmaları soyup rendelikten sonra tarçını ve şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  2. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, şekeri ve yumurtayı çırpıyoruz.
  3. Yavaş yavaş unu ilave ederken kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.
  4. Bir çay kaşığı karbonat ve limonu da ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
  5. Un miktarını ele yapışmayan yumuşak hamuru elde edecek şekilde daha az ya da çok koyabilirsiniz hamurun kıvamına bağlı.
  6. Hamurun yarısından fazlasını merdane ile açıyoruz ve dibini yağladığımız borcama koyuyoruz.
  7. Üzerine elmalı harcı yayıyoruz ve ayırdığımız hamuru şerit şerit kesip koyuyoruz.
  8. 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  9. İsteğe göre soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder