Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (85 gr)
- 1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 küçük yumurta (yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın)
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
Elmalı iç harç için:
- 4 elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağından biraz fazla ceviz
Elmalı Turta Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tart için yumurta tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpınız üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediniz.
- Daha sonra unu ekleyip yoğurunuz. Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir uzun süre yoğurmayınız.
- Hamuru streç filme sarıp 1 saat dolapta dinlendiriniz. Süre sonunda iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın şeklinde açınız ve yine dolaba alıp 1 saat dinlendiriniz.
- Dolaptan aldığınız hamuru yağladığınız tart kalınına yerleştiriniz ve kenardaki fazlalıkları alarak oturmasını sağlayınız.
- Tabanına çatalla delikler açıp buzlukta 5 dakika dinlendiriniz.
- Buzluktan aldıktan sonra yağlı kağıt üzerinde herhangi bir bakliyatla 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriniz.
- Bu aşamada bakliyatla kör pişirme tekniği kullanmak istemiyorsanız kalıptaki tartı en az 2 saat dolapta dinlendirmelisiniz ki pişerken kabarma olmasın. Fırından alıp bakliyatları çıkarınız.
- İç harç için tereyağını bir tavaya alıp eritelim üzerine elma, tereyağı ve şekeri ekleyip şeker eriyene ve elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra cevizleri ekleyelim.
- Daha sonra 10 dakika pişirdiğiniz tartın içine iç harcı ekleyip üzerine minik minik kalpli desen yapabilirsiniz❤️
- Ya da tart hamurundan iki yemek kaşığı kadar alıp buzlukta bir saat beklettikten sonra üzerine rendeleyebilirsiniz.
- Son olarak 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder