10 Aralık 2020 Perşembe

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında  tereyağı (85 gr)
  • 1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 küçük yumurta (yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın)
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un

Elmalı iç harç için:

  • 4 elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağından biraz fazla ceviz

Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tart için yumurta tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpınız üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  • Daha sonra unu ekleyip yoğurunuz. Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir uzun süre yoğurmayınız.
  • Hamuru streç filme sarıp 1 saat dolapta dinlendiriniz. Süre sonunda iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın şeklinde açınız ve yine dolaba alıp 1 saat dinlendiriniz.
  • Dolaptan aldığınız hamuru yağladığınız tart kalınına yerleştiriniz ve kenardaki fazlalıkları alarak oturmasını sağlayınız.
  • Tabanına çatalla delikler açıp buzlukta 5 dakika dinlendiriniz.
  • Buzluktan aldıktan sonra yağlı kağıt üzerinde herhangi bir bakliyatla 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriniz.
  • Bu aşamada bakliyatla kör pişirme tekniği kullanmak istemiyorsanız kalıptaki tartı en az 2 saat dolapta dinlendirmelisiniz ki pişerken kabarma olmasın. Fırından alıp bakliyatları çıkarınız.
  • İç harç için tereyağını bir tavaya alıp eritelim üzerine elma, tereyağı ve şekeri ekleyip şeker eriyene ve elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra cevizleri ekleyelim.
  • Daha sonra 10 dakika pişirdiğiniz tartın içine iç harcı ekleyip üzerine minik minik kalpli desen yapabilirsiniz❤️
  • Ya da tart hamurundan iki yemek kaşığı kadar alıp buzlukta bir saat beklettikten sonra üzerine rendeleyebilirsiniz.
  • Son olarak 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder