10 Aralık 2020 Perşembe

Marlenka Tarifi

 

Marlenka Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 55 gram tereyağı
  • Yoğunlaştırılmış süt için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı yağlı süt

Kreması için:

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 300 gram yoğunlaştırılmış süt
  • 3 adet yumurta
  • 55 gram tereyağı

Üzeri için:

  • 400 gram fındık içi

Marlenka Nasıl Yapılır?

  • Kek için; Bir kabın içerisinde şeker ve yumurtayı çırparak yumurtanın kabarmasını sağlayın.
  • Boş bir tencereye su koyun ve ocakta ısıtın. Tencerenin içerisine sığabilecek bir boyutta ısıya dayanıklı kap hazırlayın.
  • Kabın içerisine tereyağını koyun ve ısıyla direkt temas ettirmeden eritin.
  • Tereyağının içerisine un ve kabartma tozu dışında kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımım homojen bir kıvam aldığında, şekerli yumurtayı da ekleyerek mikserle çırpın.
  • Karışım, ilk halinin iki katına çıktığı zaman ısıyı kesin. Unu karışıma yedirerek ekleyin ve tahta kaşıkla yavaşça çırpın.
  • Pasta kat kat olacağı için, her katı ayrı ayrı hazırlamak daha iyi olacaktır.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek harcından 1.5 kepçe dökün ve ince tabaka olacak şekilde yayın.
  • Önceden ısıtılmış 165 dereceli fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Kek harcı bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  • Yoğunlaştırılmış süt için; Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın.
  • Her taşım esnasında üzerinde biriken tortuları alın ve bu işlemi ortalama 2 saat kadar uygulayın.
  • Sütün miktarı azaldığında, taşım süresi de kısalacaktır. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Tencerede ortalama 1.5 su bardağı süt kalınca, delikli süzgeçten geçirin.
  • Süzülen sütün içerisine şekeri ekleyin ve eritin. Tekrardan ocağa alın ve kaynayana kadar pişirin.
  • Süt kaynadığında tencereyi ocaktan alın ve soğutun. Bu sayede yoğunlaştırılmış süt elde edeceksiniz.
  • Kreması için; Tereyağını eritin ve ardından soğutun. Tereyağı dışında kalan malzemeleri geniş bir kaba koyarak çırpın.
  • Karışım içine tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema kıvam almaya başladığında, soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Kat kat pişirdiğiniz kekin ilk katını servis tabağına alın ve üzerine ince bir şekilde krema sürerek yayın.
  • Kremanın üzerine ufalanmış fındıkları serpiştirin. Ardından ikinci keki alın ve bu işlemi kek katları bitene kadar uygulayın.
  • En üst kısma krema sürün ve fındık serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder