Marlenka Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 4.5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı bal
- 55 gram tereyağı
- Yoğunlaştırılmış süt için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı yağlı süt
Kreması için:
- 2 yemek kaşığı bal
- 300 gram yoğunlaştırılmış süt
- 3 adet yumurta
- 55 gram tereyağı
Üzeri için:
- 400 gram fındık içi
Marlenka Nasıl Yapılır?
- Kek için; Bir kabın içerisinde şeker ve yumurtayı çırparak yumurtanın kabarmasını sağlayın.
- Boş bir tencereye su koyun ve ocakta ısıtın. Tencerenin içerisine sığabilecek bir boyutta ısıya dayanıklı kap hazırlayın.
- Kabın içerisine tereyağını koyun ve ısıyla direkt temas ettirmeden eritin.
- Tereyağının içerisine un ve kabartma tozu dışında kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Karışımım homojen bir kıvam aldığında, şekerli yumurtayı da ekleyerek mikserle çırpın.
- Karışım, ilk halinin iki katına çıktığı zaman ısıyı kesin. Unu karışıma yedirerek ekleyin ve tahta kaşıkla yavaşça çırpın.
- Pasta kat kat olacağı için, her katı ayrı ayrı hazırlamak daha iyi olacaktır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek harcından 1.5 kepçe dökün ve ince tabaka olacak şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 165 dereceli fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Kek harcı bitene kadar bu işlemi uygulayın.
- Yoğunlaştırılmış süt için; Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın.
- Her taşım esnasında üzerinde biriken tortuları alın ve bu işlemi ortalama 2 saat kadar uygulayın.
- Sütün miktarı azaldığında, taşım süresi de kısalacaktır. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirin.
- Tencerede ortalama 1.5 su bardağı süt kalınca, delikli süzgeçten geçirin.
- Süzülen sütün içerisine şekeri ekleyin ve eritin. Tekrardan ocağa alın ve kaynayana kadar pişirin.
- Süt kaynadığında tencereyi ocaktan alın ve soğutun. Bu sayede yoğunlaştırılmış süt elde edeceksiniz.
- Kreması için; Tereyağını eritin ve ardından soğutun. Tereyağı dışında kalan malzemeleri geniş bir kaba koyarak çırpın.
- Karışım içine tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema kıvam almaya başladığında, soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Kat kat pişirdiğiniz kekin ilk katını servis tabağına alın ve üzerine ince bir şekilde krema sürerek yayın.
- Kremanın üzerine ufalanmış fındıkları serpiştirin. Ardından ikinci keki alın ve bu işlemi kek katları bitene kadar uygulayın.
- En üst kısma krema sürün ve fındık serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder