5 Aralık 2020 Cumartesi

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram margarin veya tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Elmalı iç harç için;

  • 3 orta boy elma
  • 5 -6 kaşık şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • İsteğe göre fındık ceviz de ekleyebilirsiniz

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuz için margarin yumurta ve pudra şekerini bir güzel karıştıralım.
  2. Daha sonra kabartma tozu vanilya ve yavaş yavaş unu ekleyelim kontrollü ekleyiniz.
  3. Unu kıvamı yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bir parça hamuru kenara ayıralım .
  4. Kalan hamuru turtayı hazırlayacağımız kalıba göre açıp kenarlarını kapatacak şekilde kalıba yayalım.
  5. Ortasına çatalla aralıklı delikler açalım ki hava alsın pissin içi hazırladığımız içi serelim bir güzel kalıba üstünü kapatmak için ayırdığımız hamuru açalım.
  6. Şeritler halinde kesip hamurun üstüne dizelim ve fırına verelim soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder