Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram margarin veya tereyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Elmalı iç harç için;
- 3 orta boy elma
- 5 -6 kaşık şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- İsteğe göre fındık ceviz de ekleyebilirsiniz
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için margarin yumurta ve pudra şekerini bir güzel karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozu vanilya ve yavaş yavaş unu ekleyelim kontrollü ekleyiniz.
- Unu kıvamı yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bir parça hamuru kenara ayıralım .
- Kalan hamuru turtayı hazırlayacağımız kalıba göre açıp kenarlarını kapatacak şekilde kalıba yayalım.
- Ortasına çatalla aralıklı delikler açalım ki hava alsın pissin içi hazırladığımız içi serelim bir güzel kalıba üstünü kapatmak için ayırdığımız hamuru açalım.
- Şeritler halinde kesip hamurun üstüne dizelim ve fırına verelim soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder