Etli Patates Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu eti (kemikli olan daha lezzetli oluyor.)
- 1 tane büyük boy kuru soğan (rendelenmiş)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (eğer et yağlı ise sıvı yağa gerek yok)
- 6 tane patates (iri doğranmış)
- 8 su bardağı su
- Tuz, karabiber
Etli Patates Haşlama Tarifi Yapılışı
- 📍Et doğranır, yıkanır ve 8 su bardağı su ile kaynatılır. İlk kaynamasında üzerinde biriken köpüğü alınır ve ocağın altı kısılır.
- 📍Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ilave edilir (sıvı yağ kullanılacaksa, bu aşamada sıvı yağda eklenir). Tencerenin kapağı kapatılır.
- 📍Etin pişmesine yakın patatesler konur ve yemeğin suyu, tuzu ayarlanır. Un.
- 📍Patatesler pişince ocağın altı kapatılır ve sıcak olarak köy ekmeği ile servis yapılır. Afiyet olsun🤩.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder