5 Aralık 2020 Cumartesi

Etli Patates Haşlama Tarifi

 

Etli Patates Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti (kemikli olan daha lezzetli oluyor.)
  • 1 tane büyük boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (eğer et yağlı ise sıvı yağa gerek yok)
  • 6 tane patates (iri doğranmış)
  • 8 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Etli Patates Haşlama Tarifi Yapılışı

  1. 📍Et doğranır, yıkanır ve 8 su bardağı su ile kaynatılır. İlk kaynamasında üzerinde biriken köpüğü alınır ve ocağın altı kısılır.
  2. 📍Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ilave edilir (sıvı yağ kullanılacaksa, bu aşamada sıvı yağda eklenir). Tencerenin kapağı kapatılır.
  3. 📍Etin pişmesine yakın patatesler konur ve yemeğin suyu, tuzu ayarlanır. Un.
  4. 📍Patatesler pişince ocağın altı kapatılır ve sıcak olarak köy ekmeği ile servis yapılır. Afiyet olsun🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder