3 Aralık 2020 Perşembe

Enfes Baymadan Yenen Triliçe Tarifi

 

Enfes Baymadan Yenen Triliçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yağlamak için;

  • Tereyağı

Karamel sosu için;

  • 5 yemek kaşığı dolu şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 paket krema

Üzerinde beyaz jöle için;

  • Hazır krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Enfes Baymadan Yenen Triliçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları sarıların beyazlarını ayrı kaplara koyun, beyazını şekerle beraber 8-10 dk mikserle çırpın.
  2. Sonra sarıları ekleyin ikisini beraber mikserle çırpın baya köpürsün ve ve sonra sıvı yağ, su, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyin.
  3. Normal el çırpıcısıyla karıştırın, mikser daha kullanmadım sönmemesi için.
  4. Tereyağı ile yağlanmış borcam dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 160- 170 arası derecede hiç açmadan üzeri pembeleşinceye kadar pişsin ve sonra soğumaya bırakın ve şerbetini malzemelerini tencereye alın ve duman çıkana kadar pişirin.
  6. Fazla kaynamasın ve sonra karamel sosu için şekeri tencereye güzelce yayın ve altını açın erimeye başlayınca altını kısın karıştırın.Tamamen erisin .
  7. Sonra tereyağı ondan sonrada krema hızlıca ekleyin ve karıştırın.
  8. Eğer topak olursa altı kısık olarak katıştırmayın o topaklar eriyecektir. Eriyince karıştırmaya devam edin ☺😊.
  9. Kıvamını ayarlayın zaten soğuyunca biraz katılaşacaktır.
  10. Kekimiz soğuduysa kürdanla delin ve şerbeti güzelce yedirin. Vaktiniz varsa dolapta biraz dinlensin, sonra karamel karıştırmadan üzerine dökün kekin.
  11. Sonra krem şantiyle süsleyin ve dolapta dinlensin 😍 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder