Enfes Baymadan Yenen Triliçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yağlamak için;
- Tereyağı
Karamel sosu için;
- 5 yemek kaşığı dolu şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Şerbeti için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu şeker
- 1 paket krema
Üzerinde beyaz jöle için;
- Hazır krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Enfes Baymadan Yenen Triliçe Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları sarıların beyazlarını ayrı kaplara koyun, beyazını şekerle beraber 8-10 dk mikserle çırpın.
- Sonra sarıları ekleyin ikisini beraber mikserle çırpın baya köpürsün ve ve sonra sıvı yağ, su, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyin.
- Normal el çırpıcısıyla karıştırın, mikser daha kullanmadım sönmemesi için.
- Tereyağı ile yağlanmış borcam dökün.
- Önceden ısıtılmış 160- 170 arası derecede hiç açmadan üzeri pembeleşinceye kadar pişsin ve sonra soğumaya bırakın ve şerbetini malzemelerini tencereye alın ve duman çıkana kadar pişirin.
- Fazla kaynamasın ve sonra karamel sosu için şekeri tencereye güzelce yayın ve altını açın erimeye başlayınca altını kısın karıştırın.Tamamen erisin .
- Sonra tereyağı ondan sonrada krema hızlıca ekleyin ve karıştırın.
- Eğer topak olursa altı kısık olarak katıştırmayın o topaklar eriyecektir. Eriyince karıştırmaya devam edin ☺😊.
- Kıvamını ayarlayın zaten soğuyunca biraz katılaşacaktır.
- Kekimiz soğuduysa kürdanla delin ve şerbeti güzelce yedirin. Vaktiniz varsa dolapta biraz dinlensin, sonra karamel karıştırmadan üzerine dökün kekin.
- Sonra krem şantiyle süsleyin ve dolapta dinlensin 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder