Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sonradan eklemek için;
- 1 ufak kase çorbalık erişte(pirinç̧ veya şehriye de olur)
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Derin bir kapta yoğurt ve sütü iyice çırpalım. Kenara alalım beklesin.
- Bir tencereye yağları ekleyelim, yağlar eriyince ununu da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- İyice kavrulduktan sonra tuzunu ekleyip 1 su bardağı suyu da ekleyelim. ( burası önemli suyu önceden eklemek yoğurdun kesilmesini engelliyor )
- Hiç bekletmeden yoğurtlu sütlü karışımı da tencereye alalım.
- Kaynayana dek çırpmaya devam edelim. Çırpmayıp bekletirsek çorbamız kesilebilir.
- Sürekli karıştıralım. Kaynayınca altını kısıp erişte, şehriye, pirinç̧ ne ekleyecekseniz onu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Ara sıra karıştırarak 10-15 dk daha kısık ateşte pişirelim.
- Pişmeye yakın nanesi ve pul biberini de ekleyip altını kapatalım.
Çorbamız servise hazır. 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder