9 Aralık 2020 Çarşamba

Meftune(Yöresel Et Yemeği) Tarifi

 

Meftune(Yöresel Et Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti(danada olabilir)
  • 2 soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 yeşil biber
  • 6-7 patlıcan
  • 2 tane domates yada 1 çay bardağı domates sos
  • 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışık
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tane sumak(1 su bardağı sıcak su)

Meftune(Yöresel Et Yemeği) Tarifi Yapılışı

  1. Sumak sıcak su ile ıslatılır.
  2. Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir.
  3. Soğan, sarımsak, biber ve domates soyulup iri iri doğranır.
  4. Ben güveçte taptım siz tencerede yapabilirsiniz.
  5. En alta bir yemek kaşığı tereyağ, soğan ve et sıra ile dizilir.
  6. Daha sonra yıkanmış ve doğranmış patlıcanlar ve biber dizilir.
  7. Sebzeleri dizerken ara ara doğranmış domatesi de ekliyoruz.
  8. En üste ise kalan bir yemek kaşığı tereyağ dilimlenir.
  9. Bir kaseye salçalar, tuz ve baharatlar eklenip bir çay bardağı sıcak su eklenir.
  10. Karıştırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
  11. Sumakta süzülür ve suyu yemeğe gezdirilir.
  12. Yağlı kağıdı ıslatıp yemeğin üzerini kapatıp folyo ile sarıyoruz.
  13. Önceden ısınmış 200 derece fırında 1 saat kadar pişirip daha sonra üzerini açıp yarım saat kadar daha pişiriyoruz.
  14. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder