6 Aralık 2020 Pazar

Fırında Lahmacun Tarifi

 

Fırında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı insitans maya
  • Tuz

İç Harçı İçin

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 3 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • Maydanoz
  • Sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Fırında Lahmacun Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak hamurumuzu yoğuralım. Derin kaba un, maya, tuzu ekleyip ılık suyla yoğuralım 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. İç harcımız için; kıymayı bir kaba alalım içine soğanlar, biberleri ve domatesleri küp küp doğrayalım. Sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  3. Hamurumuzu bezelere ayıralım. Yumurta büyüklüğünde bezeyi tezgahta açalım. Yağlı kağıt koyduğumuz görün tepsisine açtığımız hamuru koyalım ve iç harcını ekleyelim.
  4. Tüm hamur bitene kadar bu şekilde işleme devam edelim.
  5. 180 derece fırında alt üst pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder