6 Aralık 2020 Pazar

Kolay Profiterol Tarifi

 

Kolay Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı ucunda tuz
  • 100 gram tereyağı ve ya margarin

Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kremsanti tozu

Kolay Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Kreması için ilk önce tencereye süt ve şeker alınır şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Ardından nişasta ilave edilerek karıştırılır tekrardan.
  3. Kıvamı kaşığı yukarı kaldırdığınız vakit kremanın düşmemesi lazım.
  4. Pişen krema ocaktan alınır ilk sıcağı geçtikten sonra vanilin ve krem şanti tozu ilave edilerek mikser ile çırpılır soğumaya bırakılır.
  5. İlk önce tereyağı eritilir ardından tuz, su ve un ilave edilerek 4 dakika ocak üstünde karıştırılır.
  6. Ardından ocaktan alınır ve ılık olduktan sonra yumurta teker teker ilave edilerek karıştırılır mikser ile.
  7. Krem şanti torbasına alınır ve fırın kabına serilmiş yağlı kağıda sıkılır.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
  9. Pişen tatlı ikiye kesilir ve arasına kremadan sıkılır.
  10. Üzerine dilerseniz eritilmiş çikolatadan gezdirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder