Kolay Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta boy yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı ucunda tuz
- 100 gram tereyağı ve ya margarin
Kreması İçin
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremsanti tozu
Kolay Profiterol Tarifi Yapılışı
- Kreması için ilk önce tencereye süt ve şeker alınır şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Ardından nişasta ilave edilerek karıştırılır tekrardan.
- Kıvamı kaşığı yukarı kaldırdığınız vakit kremanın düşmemesi lazım.
- Pişen krema ocaktan alınır ilk sıcağı geçtikten sonra vanilin ve krem şanti tozu ilave edilerek mikser ile çırpılır soğumaya bırakılır.
- İlk önce tereyağı eritilir ardından tuz, su ve un ilave edilerek 4 dakika ocak üstünde karıştırılır.
- Ardından ocaktan alınır ve ılık olduktan sonra yumurta teker teker ilave edilerek karıştırılır mikser ile.
- Krem şanti torbasına alınır ve fırın kabına serilmiş yağlı kağıda sıkılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
- Pişen tatlı ikiye kesilir ve arasına kremadan sıkılır.
- Üzerine dilerseniz eritilmiş çikolatadan gezdirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder