Fırında Soslu Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet palamut
- 3 kaşık zeytinyağı
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Sebzesi için;
- 4 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 6 adet sivri biber
Fırında Soslu Palamut Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 3-4 adet iri soğanı halkalar halinde kesip yağlanmış borcama dizelim.
- Üzerine halka doğranmış domatesleri ve ikiye kesilmiş yeşil biberleri yerleştirip biraz zeytinyağı gezdirip tuz serpelim.
- Daha sonra sosunu hazırlayalım. Domates, biberler ve sarımsağı robotta sos kıvamında olacak şekilde çekelim.
- Bir kaba aktarıp, içine limon suyunu ekleyelim.
- Soğanı rendeleyelim ve suyunu avcumuzla sıkarak, sosa ekleyip posasını atalım.
- Karabiber ve pul biber haricindeki tüm baharatları sosa katıp karıştıralım.
- Bir parmak genişliğinde kesilmiş balıkların her iki tarafını da sosa iyice batıralım.
- Kalan sosu da balıkların üzerine serpiştirip üzerlerine karabiber ve pul biber ekleyelim.
- 220 derecede önceden ısıtılmış fırında, 45 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder