10 Aralık 2020 Perşembe

Fırında Soslu Palamut Tarifi

 

Fırında Soslu Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Sebzesi için;

  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 6 adet sivri biber

Fırında Soslu Palamut Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 3-4 adet iri soğanı halkalar halinde kesip yağlanmış borcama dizelim.
  2. Üzerine halka doğranmış domatesleri ve ikiye kesilmiş yeşil biberleri yerleştirip biraz zeytinyağı gezdirip tuz serpelim.
  3. Daha sonra sosunu hazırlayalım. Domates, biberler ve sarımsağı robotta sos kıvamında olacak şekilde çekelim.
  4. Bir kaba aktarıp, içine limon suyunu ekleyelim.
  5. Soğanı rendeleyelim ve suyunu avcumuzla sıkarak, sosa ekleyip posasını atalım.
  6. Karabiber ve pul biber haricindeki tüm baharatları sosa katıp karıştıralım.
  7. Bir parmak genişliğinde kesilmiş balıkların her iki tarafını da sosa iyice batıralım.
  8. Kalan sosu da balıkların üzerine serpiştirip üzerlerine karabiber ve pul biber ekleyelim.
  9. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında, 45 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder