3 Aralık 2020 Perşembe

Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü İç Pilav Tarifi

 

Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı su

Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü İç Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci yarım saat suda beklettim, süzdüm.
  2. Önce pilav tenceresini iyice ısıttıktan sonra, tencereye zeytinyağını aldım.
  3. Sonra yağ da ısınınca yemeklik doğranmış soğanları tencereye aldım.
  4. Soğanların rengi dönünce üzerine pirinçi alıp kavurdum.
  5. Pirinçler kavrulunca içine fıstıkları, tuz ve baharatları ekledim.
  6. Tereyağı ekleyerek kavurmaya devam ettim.
  7. En son üzerine kuş üzümünü ve suyu ilave ettim.
  8. Suyu kaynanana kadar orta ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirdim.
  9. Pilav piştikten sonra altını kapatınca, örtüyle tencereyi sarıp en az on beş dakika dinlendirdim.

Afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder