Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yenibahar
- Tarçın
- Tuz
- Karabiber
- 3 su bardağı su
Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü İç Pilav Tarifi Yapılışı
- Pirinci yarım saat suda beklettim, süzdüm.
- Önce pilav tenceresini iyice ısıttıktan sonra, tencereye zeytinyağını aldım.
- Sonra yağ da ısınınca yemeklik doğranmış soğanları tencereye aldım.
- Soğanların rengi dönünce üzerine pirinçi alıp kavurdum.
- Pirinçler kavrulunca içine fıstıkları, tuz ve baharatları ekledim.
- Tereyağı ekleyerek kavurmaya devam ettim.
- En son üzerine kuş üzümünü ve suyu ilave ettim.
- Suyu kaynanana kadar orta ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirdim.
- Pilav piştikten sonra altını kapatınca, örtüyle tencereyi sarıp en az on beş dakika dinlendirdim.
Afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder