10 Aralık 2020 Perşembe

Glutensiz Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Glutensiz Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 paket dr.o kabartma tozu

Glutensiz Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle 2 yumurtayı hazırlama kabına katalım.
  2. Sonra 1 su bardağı yoğurdumuzu kaba koyalım.
  3. Sonra sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu katıp iyice çırpalım.
  4. Daha sonra unu yavaşça ekleyim. (ben 1 bardak tan biraz az koydum çünkü glutensiz un olduğu için hemen hamur kalın oluyo kıvamına göre siz ayarlarsınız).
  5. Sonra tavayı bi fırça yardımıyla tavayı yağlayalım.
  6. Sonra yağ kızdıktan sonra hamurdan bir kaşık tavaya koyup yayalım.
  7. Sonra altını ve üstünü iyice kızartalım. Sonra servis yapabilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder