Glutensiz Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 paket dr.o kabartma tozu
Glutensiz Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı
- İlk öncelikle 2 yumurtayı hazırlama kabına katalım.
- Sonra 1 su bardağı yoğurdumuzu kaba koyalım.
- Sonra sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu katıp iyice çırpalım.
- Daha sonra unu yavaşça ekleyim. (ben 1 bardak tan biraz az koydum çünkü glutensiz un olduğu için hemen hamur kalın oluyo kıvamına göre siz ayarlarsınız).
- Sonra tavayı bi fırça yardımıyla tavayı yağlayalım.
- Sonra yağ kızdıktan sonra hamurdan bir kaşık tavaya koyup yayalım.
- Sonra altını ve üstünü iyice kızartalım. Sonra servis yapabilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder