Greyfurtlu Kestaneli Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket brüksel lahanası
- 1 greyfurt
- 1 chili biberi
- 10-15 kestane
- 1 havuç
- 1 küçük mor soğan
- Sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı köri
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağ
Greyfurtlu Kestaneli Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı
- Kestaneleri c şeklinde boylu boyunca kesip on dk haşlayın, sonra soyun.
- Kestaneler haşlanırken greyfurtun ortasından tabağı süslemek için iki halka çıkarın. Bir yarısını limon sıkacağı da sıkın. Diğer yarısının yarım tanelerini dış zarını da soyarak çıkarın.
- Soğanı halka, biber ve havuçları jülyen doğrayın.
- Büyük boyutlu brüksel lahanası varsa onları da ortadan ikiye kesin.
- Tavaya zeytinyağı koyup havuç ve soğanı ekleyin. Biraz kavurup biberi ekleyip sonrasında brüksel lahanasını ve soyduğunuz kestaneleri ekleyin. Biraz su ekleyip lahanaları pişirin.
- Yemek pişmeye yakın baharatlarını, tuzunu ve sıktığınız greyfurt suyunu ekleyin. Otuz saniye daha çevirip kapatın. Soyduğunuz yarım greyfurt tanelerini de ekleyip karıştırın.
- Tabağa güzelce dizip en üstüne de greyfurt halkasını koyun.Hayran bırakan, rengarenk, özel hissettiren bir yemek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder