9 Aralık 2020 Çarşamba

Greyfurtlu Kestaneli Brüksel Lahanası Tarifi

 

Greyfurtlu Kestaneli Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket brüksel lahanası
  • 1 greyfurt
  • 1 chili biberi
  • 10-15 kestane
  • 1 havuç
  • 1 küçük mor soğan
  • Sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ

Greyfurtlu Kestaneli Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

  1. Kestaneleri c şeklinde boylu boyunca kesip on dk haşlayın, sonra soyun.
  2. Kestaneler haşlanırken greyfurtun ortasından tabağı süslemek için iki halka çıkarın. Bir yarısını limon sıkacağı da sıkın. Diğer yarısının yarım tanelerini dış zarını da soyarak çıkarın.
  3. Soğanı halka, biber ve havuçları jülyen doğrayın.
  4. Büyük boyutlu brüksel lahanası varsa onları da ortadan ikiye kesin.
  5. Tavaya zeytinyağı koyup havuç ve soğanı ekleyin. Biraz kavurup biberi ekleyip sonrasında brüksel lahanasını ve soyduğunuz kestaneleri ekleyin. Biraz su ekleyip lahanaları pişirin.
  6. Yemek pişmeye yakın baharatlarını, tuzunu ve sıktığınız greyfurt suyunu ekleyin. Otuz saniye daha çevirip kapatın. Soyduğunuz yarım greyfurt tanelerini de ekleyip karıştırın.
  7. Tabağa güzelce dizip en üstüne de greyfurt halkasını koyun.Hayran bırakan, rengarenk, özel hissettiren bir yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder