Tam Buğday Unlu Pırasalı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 2-2.5 su bardağı tam buğday unu
- 2 adet yumurta
- 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- Tuz
Üzeri için:
- 2 adet pırasa
- Yarım kase peynir (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağ
- 1 paket krema
- 1 kase kaşar peyniri
Tam Buğday Unlu Pırasalı Kiş Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pırasayı yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
- Tavamıza biraz zeytinyağ koyup pırasayı kavuralım.
- Pırasaya tuz ve karabiber ekleyeyim.
- Soğuyan pırasaya istersek peynir ekleyelim.
- Hamur malzemelerini bir kaba koyup yoğuralım ve hafifçe yağladığımız tart kabımıza yayalım.
- Hamura çatalla delikler açalım ve fırında 10 dakika pişirelim.
- Kabımızı pırından alıp harcımızı üzerine yayalım.
- En son kremayı ilave edip fırında 15 dakika alt üst ayarda pişirelim. (fırından fırına değişiklik gösterebilir. Ben yaklaşık 160 derecede pişirdim. ).
- Kaşarımızı da ekleyelim. Kaşar erdikten sonra fırından alıp ılık servis yapalım.
Afiyet olsun 🌺🌺🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder