9 Aralık 2020 Çarşamba

Tam Buğday Unlu Pırasalı Kiş Tarifi

 

Tam Buğday Unlu Pırasalı Kiş Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2-2.5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 adet yumurta
  • 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 adet pırasa
  • Yarım kase peynir (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağ
  • 1 paket krema
  • 1 kase kaşar peyniri

Tam Buğday Unlu Pırasalı Kiş Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pırasayı yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
  2. Tavamıza biraz zeytinyağ koyup pırasayı kavuralım.
  3. Pırasaya tuz ve karabiber ekleyeyim.
  4. Soğuyan pırasaya istersek peynir ekleyelim.
  5. Hamur malzemelerini bir kaba koyup yoğuralım ve hafifçe yağladığımız tart kabımıza yayalım.
  6. Hamura çatalla delikler açalım ve fırında 10 dakika pişirelim.
  7. Kabımızı pırından alıp harcımızı üzerine yayalım.
  8. En son kremayı ilave edip fırında 15 dakika alt üst ayarda pişirelim. (fırından fırına değişiklik gösterebilir. Ben yaklaşık 160 derecede pişirdim. ).
  9. Kaşarımızı da ekleyelim. Kaşar erdikten sonra fırından alıp ılık servis yapalım.

Afiyet olsun 🌺🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder